Hersteltraining

Helaas zijn er momenteel geen verzorgers die de hersteltraining kunnen verzorgen en daardoor kunnen we deze niet aanbieden. Ben jij, of ken jij iemand die dit kan oppakken? Neem dan contact op met bestuur.

Een blessure en dan…. Je kunt een aantal activiteiten niet maar andere wél. Je kunt wél hardlopen maar sprinten veroorzaakt pijn. Je kunt wél passen over 20 meter maar een corner nemen en schieten geeft een pijnscheut. In de hersteltraining krijgt de voetballer de gelegenheid om op eigen niveau aangepast te trainen. De blessure niet provoceren maar andere delen van het lichaam wel in conditie houden.

De hersteltraining zoals vorig jaar ingezet is, is als geheel vervallen vanwege sterk wisselende deelname (soms één soms te veel deelnemers) en sterk wisselende profielen van de deelnemers (jeugd-senioren, soort blessure). We stonden ook vaak met teveel mensen klaar voor te weinig deelnemers.

Hoe dan wel:

Op donderdagavond kan ieder lid van Veere gebruik maken van de Herstel-Advies-Service. Van 19.00 tot 20.00 uur zijn Marian Bos (verzorger) en Wim de Looff (fysiotherapeut) beschikbaar voor advies en behandeling van blessures.

Met deze adviezen kunnen de trainers hun training voor de geblesseerde aanpassen. Jullie kunnen gewoon aankloppen bij de verzorgingsruimte in de kleedaccomodatie.

Goed herstellen is best, preventie is beter!

Probeer blessures te voorkomen en wees overtuigd van het belang van een goede warming-up,

Fysiotherapie en de verzekering

Sinds de directe toegang in 2006 is er geen verwijsbrief van een arts meer nodig om naar de fysiotherapeut te gaan.

Voor volwassenen van 18 jaar en ouder wordt fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering vergoed voor zover u die afgesloten hebt. Bij revalidatie na een operatie of een botbreuk wordt er vanaf de 21ste behandeling uit de hoofd/basisverzekering vergoed, de eerste 20 behandelingen worden uit de aanvullende verzekering vergoed voor zover u die afgesloten hebt, anders zijn deze voor eigen rekening. Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat de eerste 18 behandelingen uit de hoofd/basisverzekering worden vergoed. Er geldt geen eigen risico voor!

Er zijn verzekeraars die speciale aanvullende verzekeringen hebben voor sporters.

Dus: Donderdagavond 19.00 tot 20.00 uur Herstel-Advies-Service